top of page

Açılış ve Bayram, 19 Mayıs.

Güncelleme tarihi: 22 Ağu 2022

RED International,


Araştırmayı, sorun tespit etmeyi ve bu sorunların üzerine giderek bir çözüme ulaşmayı, yani geliştirmeyi keyif ve alışkanlık haline getirmiş gençler tarafından kurulmuş bir platformdur.


Günlük hayatımızda araştırmayı seven, problemlere farklı bakış açılarıyla yeni çözümler üreten gençler olarak bir adım daha ileri gitmeye, kendimizi sosyal platformda her gün daha fazla zorlayarak, tabiri caizse kendimize meydan okuma fikrinin hoşumuza gitmesi işten bile değildi.


Kendimizden biraz daha bahsetmek gerekirse;


Gelişime İnanıyoruz,

Hayat meydan okumaktan ibarettir, sonucunda ise mücadeleye ulaşırız. Aldığımız kararlar, hissettiklerimiz, küçük mutluluk kırıntılarımız mücadele ettiğimiz sürece süreklilik kazanır. Bu meydan okuyuşta bireylerin potansiyellerine ulaşması ve her gün boyutu fark etmeksizin bir adım atması gerekir. Bir dinamo gibi çalışan insan beyninde; durgunluk tembelliği, tembellik ise yazık olmuş potansiyeli doğurur. Biz bu durumu reddediyoruz, bir disiplin olarak gelişime inanıyoruz.


Kolektif zekaya İnanıyoruz,

Her insanın yeteneği kendine özeldir, atıl kalan yeteneklerin başkaları tarafından adeta bir yapboz gibi tamamlanarak kişilerin yeteneğini son raddesine kadar keşfetmesi gerektiği ve bunun da toplu bir şekilde yapılabileceği inancındayız.


Meriteknokrasiye İnanıyoruz,

İnsanların kim oldukları değil, yaptıkları ile değerlendirilmesi kanaatindeyiz. İşi, işi bilenin yapması ve bunu yaparken işinden başka bir kaygı gütmeden, sevdiği işi yaparak kendini gerçekleştireceği bir ortam yaratmak istiyoruz.

Gençliğe İnanıyoruz,

Uzun dönemde hareketsiz geçirilen bir hayat ile kıyaslandığında kısa dönemde mücadele ve hatalarla dolu bir hayatın gerçekten yaşanmış sayılabileceğine, gençliğin getirdiği atılganlık ve denemenin önemine inanıyoruz.


Hayatın fırsatlar silsilesi olduğu ve çalıştığımız sürece bu fırsatları yakalayabileceğimize inanan kimseler olarak, bize bu fırsatları sunan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü gönülden anıyoruz. Onun açtığı yolda ilerlediğimize inanan gençler olarak, kendisinin gençliğe armağan ettiği bu bayram gününde açılışımızı yapmak istedik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!


Kurucu

Doğukan Çakmak



182 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page