top of page

“İlk Söz”

Saygıdeğer okuyucu, "Araştırmayı, sorun tespit etmeyi ve bu sorunların üzerine giderek bir çözüme ulaşmayı, yani geliştirmeyi keyif ve alışkanlık hâline getirmiş gençler tarafından kurulmuş" RED International bünyesinde sosyal bilimler odaklı yeni bir atılım olan RED Enstitü'nün ilk yazısını okuyorsunuz.


RED Enstitü olarak öncelikli hedefimiz sosyal bilimler alanında Türk internet âleminde kolaylıkla erişilemeyen kavram ve anlayışları olabildiğince sade ve öz şekliyle açıklamak, dünyadaki araştırmada fırsat eşitsizliğine karşı kendi mücadelemizi ortaya koymaktır. Bu mücadele, bireysel olarak enstitü yazarlarının kendi alanlarında derinleşirken edindiği bilgi ve yorumları en sade ve verimli şekilde kamuya aktarmasıyla yürütülecektir.


Her ne kadar internet ve kütüphanelerin yaygınlaşmasıyla bilim ve bilgi daha geniş bir alana yayılmış olsa da, henüz bilgi yayılımında bir eşitlikten yahut adaletten söz etmek mümkün değil. Hâlâ Türkçe düşünüp tartışılmamış binlerce kavram, hadise, anlayış ve fikir Türkçeye aktarılmayı bekliyor. Hâlâ binlerce öğrencinin okuduğu üniversiteler "saygın" veri tabanlarına üye değil ve o derece "saygın" bir veritabanının dilini bilmiyor. Hâlâ birçok kütüphane yayınevlerinin tekeli altında ve araştırmaya ve anlamaya niyetli binlercesi saygın olanı değil yaygın olanı buluyor.


RED Enstitü olarak bizler, kendi eriştiğimiz kaynaklar doğrultusunda bu eşitsizliğe karşı bir yürüyüş başlatmış bulunmaktayız. İlk adımlarımızda bu sekme altında Eğitim Politikaları, İdarî ve Diplomatik kavramlar, Kitle İletişimi hakkında temel meseleler ve Üniversite Eğitimi hakkında olacaktır. Sürecin devamını, başarımızı ve başarısızlıklarımızı birlikte göreceğiz.


RED Enstitü bünyesinde, internette yaptığımız çalışmaları halka açık raporlarla ve basılı kitapçıklarla daha geniş kitlelere yaymak, nihaî hedefimizdir. Hedefimiz, Türk çocuğuna araştırma ve geliştirme için gerekli olan anlama ve anlamlandırma konusunda ufkunu açacak kavram ve anlayışları en hızlı ve sade şekilde aktarmaktır. RED Enstitü oluşumunun temel gayesi, bu kavram ve anlayışları en güvenilir ve sade şekliyle meraklısına ulaştırmaktır.


Bu süreçte siz okuyucular tarafından gelecek geri bildirim, bizler için çok önemli. Bu hususta yorumlarınız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bize göndereceğiniz geri bildirimin uygulamaya alındığına sizler de şahit olacaksınız. Hedefimiz, sizlerden de gelen geri bildirim doğrultusunda hem okur hem yazanın fikirlerini bir çemberden geçirmek, ülkemizin uzun yıllardır atmayı beklediği o son adımı atacak kadroların önünü süpürmektir.


Hedeflerimiz, fikirlerimiz ve paylaşmak istediklerimizin ilgilisini bulması dileğiyle...

160 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page